Övrig belysning

Backkamera är ett viktigt hjälpmedel

Att ha sitt fordon som främsta arbetsverktyg kräver att man har lite koll på vad som kan behövas i fält utöver en ratt och fyra hjul. Jag hade till exempel ganska dålig koll på att en backkamera var en sådan produkt som de flesta inom mitt yrke har installerat på sina bilar. I och med att jag jobbar i närheten av parker och förskolor och skolor, så kan det ju såklart kännas säkrare för både mig och min omgivning om det finns en backkamera installerad för att verkligen få full sikt även bakåt. Det är nästan komiskt hur man har en tendens att missa viktiga “puckar” som yrkesman.

När jag sökte på nätet efter lite mer information så tyckte jag att de flesta sidor kändes fördummande, som att man måste veta nästan allt redan innan man bestämmer sig. Men så hittade jag backkameror.nu som var till en stor hjälp och som jag tänkte tipsa om. En enkel design med staplade funktioner för varje produkt gjorde att jag lätt kunde läs om olika backkameror och hittade till slut ett som passade mina behov. Det finns så många olika produkter att välja mellan att man nästan tröttnar för att det inte är så lätt att skilja dom åt alla gånger.

Varningsljus med LED dominerar på marknaden

Det är föga överraskande att det är led som gäller när det kommer till fordonslampor, men hur ser det ut för varningsljus egentligen?

Blixtljusramper är ett område som ligger mig nära om hjärtat och här ser jag en tydlig tendens att man uteslutande satsar på modern led-teknik före traditionella rotorljus som drivs med halogen. Jag har gått runt och funderat på om jag kanske skulle utrusta min bil med en Vision Alert-ramp men varje gång är det samma sak, jag inser snabbt hur dumt detta faktiskt skulle bli med tanke på led-lampans överlägsna egenskaper. Webbplatsen blixtljusramp.nu är en sajt jag definitivt skulle vilja rekommendera om du behöver läsa på lite mer om vilket varningsljus som passar inom olika områden. Det ser faktiskt ut att jag även i framtiden kommer att satsa på moderna varningsljus och är det främst tal på små blixtljus som drivs av led samt blixtljusramper med slimmat lamphus.