X-Vision imponerar minst sagt

Jag har inte haft riktiga extraljus på min bil sedan jag tog körkort, och det var över 10 år sedan. Med riktiga menar jag sådana som faktiskt ger en “WOW-effekt” när det kommer till ljuset. Jag har tyckt att det fungerat bra med de gamla hederliga halogenlamporna, men sedan några veckor tillbaka är jag stolt ägare till ett par LED-extraljus som jag inhandlat hos Ljusgiganten.se. Det var min kompis som tipsade mig om dessa, nämligen Seeker 120W med positionsljus. Dessa runda och rent ut sagt svinsnygga lampor snarare förhöjer bilens utseende än drar det.

Det var som sagt min kompis som fick mig på andra tankar när det kom till dessa lampor. Hon köpte sina efter ett tips från sin farbror och blev lika häpen som jag när hon för första gången provade dom i verkligheten. Efter sitt eget köp har hon tjatat på mig att jag borde göra detsamma, och till sist tröttnade jag på hennes gnäll och klickade hem ett 3-pack på nätet. Jag stod mellan en X-Vision LED-ramp som heter D-Maxx och extraljus paket Seeker men valde i slutändan dom runda lamporna eftersom det verkade som att deras ljus gick ännu lite bredare då jag kunde kombinera olika ljusbilder. 

När ljusen väl satt på plats och jag skulle köra ut från verkstaden kände jag det som om  jag skulle på min jungfrufärd. Jag satte igång extraljusen och alltså, jag skojar inte när jag säger att jag skrattade rakt ut. Det är inte klokt vad tekniken gått framåt på kort tid! Min kompis, som var med min i bilen denna dag, berättade att en av de största förbättringarna som gjorts inom extraljusvärlden är den effektiva TIR-optiken som gör att ljuset inte reflekteras ut i vägrenen eller trädtopparna. När jag körde ut på landsvägen så kände jag mig som Balder, ljusets gud.